sunnuntai 27. elokuuta 2017

Koulun johtokuntaan?

Vanhempainyhdistyksen lisäksi koulun johtokuntatyöhön osallistuminen on oiva mahdollisuus päästä tiiviimmin mukaan kouluyhteisöön. Vanhempi, huomasithan rehtorin Wilma-viestin? Tässä vielä typistetysti:

JOHTOKUNTIEN JÄSENTEN VALINTA AJALLE 1.10.2017-30.9.2021
Kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto ja ruotsinkielinen jaosto valitsevat syyskuussa nelivuotiskaudeksi kouluille ja lukioille uudet johtokunnat, joiden jäseniksi tarvitaan aktiivisia oppilaiden huoltajia. Peruskoulun ja lukion johtokunnan huoltajia edustavat jäsenet valitaan huoltajien keskuudestaan ehdottamista henkilöistä.

MITÄ JOHTOKUNTA TEKEE? Johtokunta muun muassa hyväksyy vuosittain koulun opetussuunnitelmaan perustuvan toimintasuunnitelman, järjestyssäännöt tai antaa muut koulussa sovellettavat järjestysmääräykset. Lisäksi johtokunta erottaa peruskoulun oppilaan tai lukion opiskelijan enintään kuukaudeksi ja päättää, että erottaminen voidaan panna täytäntöön ennen kuin päätös on lainvoimainen. Johtokunta kokoontuu kolmisen kertaa lukuvuodessa.

MITEN MUKAAN? Ehdokasasettelu tapahtuu viimeistään johtokuntavaalitilaisuudessa, mutta kiinnostuksen johtokunnan jäsenyyttä kohtaan voi ilmaista jo etukäteen koulun rehtorille, joka toimii huoltajien johtokuntavaalikokouksen puheenjohtajana.

Vartiokylän koulun huoltajien johtokuntavaali pidetään keskiviikkona 30.8. kello 17 opettajainhuoneessa (=juuri ennen koko koulun vanhempainiltaa).

Huoltajajäseniä johtokuntaan valitaan viisi ja jokaiselle varsinaiselle jäsenelle valitaan henkilökohtainen varajäsen. Kokouksessa tehdään myös ehdotukset johtokuntaan nimettävästä puheenjohtajasta ja varapuheenjohtajasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti