tiistai 7. elokuuta 2018

Sisäilmatilanne?


Koulun sisäilmatilanteesta tulee tasaisin väliajoin kyselyitä, joten tässäpä VaVan hallituksen jäsenen ja koulun johtokunnan puheenjohtajan Kirsi Rantasen (lohduton) tilannekatsaus tilanteesta kesällä 2018:

“Koulussa on edelleen lapsia ja aikuisia, joilla on tavallista enemmän ylähengitystieoireita. Kouluterveydenhuollon johto on asiasta tietoinen, kuten myös työterveyshuolto.

Koulu ei ole edelleenkään kaupungin peruskorjausohjelmassa, vaikka korjaus toteutettiin aikanaan väliaikaiseksi ratkaisuksi tarkoitetulla tiivistämisellä. Yksinkertaisesti sanottuna sädesienet jäivät paikoilleen ja kulkureittejä huoneilmaan estetään tiivistämällä vuotokohtia seinässä.


Kesällä 2. kerroksen luokkiin on tehty pömpelit, joilla on tarkoitus saada puhdasta ilmaa muuallekin kuin lattianrajaan, jossa se on viimeiset 10 vuotta pyörinyt. Auloihin ei tule edelleenkään ulkoilmaa lainkaan, vaan ainoastaan luokkien käytettyä ilmaa. Nykyäänhän tuollaista ilmastointia ei enää hyväksyttäisi. 

Vanhempainyhdistys seuraa tilannetta ja kurmuttaa aktiivisesti päättäjiä. Jos epäilet lapsellasi oireita sisäilmasta, kerro aina kouluterveydenhoitajalle (vaikka hoidattaisit oireita muuten muualle). Voit antaa palautetta koulun kunnosta myös suoraan Kaupunkiympäristön toimialan apulaispormestari Anni Sinnemäelle. Valitettavasti vain kovin huuto kuulu kaupungintalolle.” 

Muistathan, että kaikki Vartiokylän ala-asteen sisäilmatutkimukset on koottu tämän blogin Sisäilma-sivulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti